Projekt 365 – en bild varje dag

Projekt 365, Vi två

Vet ni vad?? Nu planerar jag att göra ett projekt 365 IGEN! Ja jag vet, jag är nog lite galen…men jag har faktiskt saknat det! Trodde jag skulle tycka det var skönt när det senaste var över, men tydligen inte.

Det ÄR jobbigt och tufft ibland men jag känner att fördelarna överväger nackdelarna. Men varför kan jag inte bara fota hela tiden utan att ha en sån här utmaning hängande över mig? Ja det kan man ju undra. Jag vet faktiskt inte, haha. Det funkar bara inte för mig. Jag gör det bara inte.

Vad är Projekt 365?

Det är helt enkelt en utmaning, en fotoutmaning, där du ska ta en bild varje dag i ett år. Man kan forma utmaningen lite som man vill, en del fotar tex bara med sin telefon, en del bara med en riktig kamera. En del har olika teman, det finns t ex en del som gör ett självporträtt varje dag i 365 dagar!

Projekt 365 - en bild varje dag

Vad finns det för fördelar då?

Jag har märkt att de åren som jag har gjort ett 365 projekt så har jag haft så mycket bilder från de åren. Bilder som jag aldrig brytt mig om att ta om det inte var för att jag var ”tvungen” att ta bild den dagen. Bilder som jag kan tycka är så tråkiga då, men som efteråt faktiskt betyder nåt! Vanliga bilder från vardagen. Det ÄR roligt att ha vardagliga bilder också. Det är lite som en dagbok för mig. Som en dokumentation av vårt liv, vare sig det är trista saker eller roliga, det är ju vårt liv!

Jag fick körkort!

Projekt 365

En bild varje dag, Slottsmöllan, Halmstad

Sen finns det så många saker jag vill öva mig på och bli bättre på. Och har jag då något som driver mig så blir det lättare av, jag övar i alla fall på fotograferandet. Jag vill bland annat bli bra på bildredigering. Och ju mer bilder jag tar desto större chans att jag faktiskt sitter med Photoshop och övar och testar nya saker.

SÅ, fördelarna är att jag har så mycket bilder sen som minnen, det gör att jag faktiskt fotograferar mycket mer, vilket gör att jag kan bli bättre. Jag har något som driver mig till att ta en bild även de dagar då jag inte alls kanske känner för det eller kanske inte vågar. Det gör också att jag provar och experimenterar mer. Jag kan öva mig i Photoshop. Ja, det är många fördelar tycker jag!

Dessutom, som jag höll på att glömma, är en stor fördel att det gör att jag/vi tar oss ut mer i naturen. Vi utforskar mer. Det är en stor fördel för det mår vi bra av!

Projekt 365, vi två

Hur jag tänker den här gången

Jag planerar att börja mitt 365 den 1 november i år. Många brukar börja 1 januari och det har jag också gjort tidigare gånger. Men jag har tänkt på detta ganska länge nu och jag vill inte vänta ända till januari, det finns ingen mening. Jag har ändå valt ett datum ett litet tag framåt för att kunna ha lite tid att fundera och kanske komma på lite idéer.

Jag kommer nog inte ha ett krav på att jag måste dela alla bilder någonstans, men kommer ha som mål att dela så mycket som möjligt av dem i alla fall. Det är också en bra övning, att träna sig på att allt inte måste vara perfekt hela tiden😉

Har du gjort nåt sånt här nån gång? Det går ju ha liknande utmaningar under en mer begränsad tid om man inte vågar sig på ett helt år (det passar ju inte alla).

Du kan t ex testa en månad? Det finns också en utmaning som är 1 bild i veckan under ett år (project 52). Då kan man ha en mer planerad fotografering varje vecka.

Berätta gärna om du provat något liknande någon gång? Eller om du har varit sugen? Eller säg till om du också vill haka på! 🙂

Kramar /Pia

 

Om ni är nyfiken på mina tidigare 365 så kan ni hitta lite inlägg här:

https://www.simplypapaya.com/category/fotografering/projekt-365/

 

 

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig så får du notifieringar när jag postar nya inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright © 2020 Simply Papaya Photography · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Ivy & LaneGenesis Framework · WordPress · Logga in