Hilleshögs dalar i Skåne

Hilleshögs dalar

Hilleshögs dalar dalar är ett naturreservat strax utanför Landskrona. Vi åkte dit en dag på vår semester i somras. Trots att vi bodde i Landskrona i några år så har vi faktiskt aldrig varit där och promenerat. Vi har varit i Glumslövs backar bara, en gång, för sisådär hundra år sen. Och det jag minns från den gången är att det var en otrolig utsikt.

Så, som sagt, en dag bestämde vi oss för att ta en tur ner till Skåne-land. Kändes som att det var perfekt väder just den dagen. Inte så där varmt som det tidigare varit. Men vi hade fel. Det blev väldigt varmt framåt dagen.

Hitta dit

Vi parkerade vid Lill-Olas i Landskrona (det är en badplats) och därifrån började vi promenera längs havet. Till en början var det platt. Vi gick förbi lite hagar och en golfbana. Sen började det klättra lite uppför, ungefär samtidigt som det började bli lite mer grönt runt omkring oss. Snart var vi inne i lövskog. Vi kunde strax börja ana havet nedanför oss igenom buskarna och träden. Ibland dök det upp ett litet hål i trädväggarna och vi kunde stiga ut nära kanten och se hur högt upp vi kommit och havet nedanför. Vi gick förbi stora björnbärsbuskar och fält som var alldeles vita av säd och redo att skördas.

Hilleshögs dalar

Sädesfält, Hilleshögs dalar

Sädesfält, Hilleshögs dalar

Efter att vi traskat ett litet tag, i terräng som gick lite upp och ner, upphörde skogen och vi kom ut på en öppning på en höjd. Med stora höga branters som sluttade ner i havet som var nästan turkost. Där var det som vackrast hittills. Varma och trött som vi var så blev vi glada över bänk och bord som tycktes vänta på oss just där! Så där slog vi oss ner, alldeles intill kanten, och plockade fram vårt fika och kaffe. Där åt vi med utsikten över havet och Ven på ena sidan och Glumslövs backar åt andra hållet.

Fikapaus, Hilleshögs dalar

Hilleshögs dalar

När vi hade ätit upp vår matsäck och suttit där en stund och njutit av den vackra utsikten valde vi att vända och gå tillbaks. Tillbaka genom skogen, förbi fälten och björnbärsbuskarna och förbi kohagarna och kossorna som tittade på oss, och förbi de golfklädda människorna på golfbanan, förbi hundbadplatsen utan hundar och till sist tillbaka till badplatsen vi börjat på.

Så, Hilleshögs dalar kan vi rekommendera om du vill ha tips på utflykt!

Har du varit där?

 

Om du vill så kan du läsa mer på Naturskyddsföreningen i Skåne:

Naturskyddsföreningen

 

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig så får du notifieringar när jag postar nya inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright © 2020 Simply Papaya Photography · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Ivy & LaneGenesis Framework · WordPress · Logga in