Poseringstips

Är du orolig för hur du ska posera på en fotografering eller när någon tar bild på dig? Hur du ska stå eller vad du ska göra med händerna?

Jag FÖRSTÅR dig men du behöver inte vara orolig! Mitt jobb som fotograf är att hjälpa dig och jag vill bara att ni ska ha en mysig stund tillsammans. Njuta av att vara tillsammans. Var er själva ♥ Så det behöver du inte tänka på!   

Ni behöver inte ha några krångliga poser eller så. Enkla, naturliga funkar bäst. Gör det som känns naturligt för er. Kanske krama varandra, titta på varandra, skratta åt varandra, titta lite på mig, skratta lite till osv.

Att berätta för varandra vad ni gillar med den andre kan också vara ett tips som kan göra det till en rolig stund. Det är mycket lättare att ha saker att göra istället för poser.

Poseringstips /Parfotografering Halmstad / Kärleksfotografering Halmstad

Men jag vill ändå dela med mig av lite tips och idéer och poseringstips som kanske kan göra att det känns bättre när du står framför en kamera. För även om du kanske inte investerar i bilder hos en fotograf så tar ju nästan alla bilder idag så det är ju inte alldeles ovanligt att en ändå hamnar framför en kamera med jämna mellanrum.

Så hur det än är, om du blir fotograferad av en fotograf eller om du bara vill bli mer avslappnad framför kameran så kommer här lite tips och tankar!

Jag börjar med några allmänna tips och saker att tänka på.

Tips på saker att tänka på som gör en bild bättre:

♥ Andas. Ta några djupa andetag, det kan hjälpa dig slappna av om du är nervös.

Ibland om vi blir nervösa så kan vi glömma bort att andas och då blir det oftast lite mindre avslappnat, vi spänner oss.

♥ Tänk på din hållning. Sträck på dig. Det kan också göra stor skillnad.

♥ Ha inget i munnen. Inget tuggummi till exempel.

Är det någon mer än jag som inte gillar att bli fotograferad när man äter? Man är mitt i en tugga när en bild tas, vilket brukar bli en rolig min;)

♥ Töm fickorna (ingen telefon i fickan t.ex.)

♥ Inget hårband runt handen 

Små saker kanske, men det kan bli en grej du stör dig på i efterhand.

Poseringstips /Parfotografering Halmstad / Kärleksfotografering Halmstad

Poseringstips

En sak som ofta gör att vi tycker det är jobbigt att bli fotograferade är just det som jag nämnde i början, att vi inte vet vad vi ska göra framför kameran, hur vi ska stå, vad vi ska göra med händerna osv. Och en annan sak dessutom är att många av oss har väldigt lätt för att vara lite självkritiska. Vi ser allt vi inte är nöjda med hos oss själva så lätt på bild, saker som ingen annan ser! Men när du tittar på bilder av dina vänner, hur tänker eller känner du då? Brukar du titta på dem och se massa fel? Jag tror inte det. Så varför skulle dina vänner se dina ”fel”? Det är bara vi själva som ser på oss med såna ögon.

Sen kan det också upplevas annorlunda på grund av att kameran ibland förvränger bilden. Och då finns det lite tips på vad man kan tänka på. Här är några poseringstips som kanske kan vara till hjälp! 

♥ Hitta din bästa sida. De flesta har någon sida som brukar vara deras bästa. Be någon (eller gör det själv) ta en bild rakt framifrån, sen en lite från sidan och så en från den andra sidan (3 vinklar) och se vilken som blir din bästa. De flesta av oss brukar se bäst ut lite från sidan, inte rakt framifrån. 

♥ Tänk på att det som är närmast kameran är det som ser störst ut (eller det upplevs som större än vad det är i verkligheten).

♥ Lyft armarna lite ut från kroppen, så att det blir lite luft mellan armar och kropp.  När armarna är tryckta mot kroppen ser de större ut och dina former försvinner lite.

♥ Ha skoj! Det kommer bli bra! Och kom ihåg att DU ÄR FIN PRECIS SOM DU ÄR!

Poseringstips för par

Nu tänkte jag prata lite om när man fotograferas som par. Vad man kan göra då. Det blir alltid finast bilder (tycker jag) när det är naturligt och ni interagerar med varandra. Och det kan ju vara olika från par till par vad som är naturligt för er, alla interagerar annorlunda och jag tycker det är så fint när man lyckas fånga det. Men här är några idéer på vad ni kan hitta på!

♥ Stå vända emot varandra.

Han kan t.ex ha sina händer runt hennes midja (så markeras dessutom hennes midja fint) 

♥ Ha era pannor mot varandra och ögonen stängda.

♥ Sen kan ni öppna upp och titta på/mot fotografen, le, skratta!

♥ Gör sånt som känns naturligt för er! En kram eller bara titta på varandra. Håll varandra i händerna.

♥ Gå lite. Både mot fotografen och ifrån. Ni kan då och då titta på varandra, titta på fotografen eller titta ner.

När ni går ifrån fotografen kan ni då och då vända er om och titta på fotografen.

♥ Han kan viska nåt fint i hennes öra. Ni skulle kunna kittla varandra lite. En puss på kinden, en puss på pannan.

Poseringstips /Parfotografering Halmstad / Kärleksfotografering Halmstad

Så! Tänk inte så mycket på hur ni ska stå eller se ut. Bara tänk på varandra. Se det istället som en mysig stund ni har tillsammans.

Tänk på hur du uppskattar bilder med dina vänner eller familj på, och tänk att de känner så för dig också. De vill se dig också på bilderna. Kameran är din vän! 😉 

Hur brukar du känna det när du ska vara med på bild? Berätta gärna! Jag vill veta hur jag kan hjälpa dig!

Eller har du något tips som brukar hjälpa dig, eller några fler poseringstips?

Kram ♥

 

 

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig så får du notifieringar när jag postar nya inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright © 2020 Simply Papaya Photography · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Ivy & LaneGenesis Framework · WordPress · Logga in