7 tips på hur du kan bli bekväm framför kameran

Är du en linslus som älskar att stå framför kameran eller känner du dig obekväm?

Många (inklusive jag själv) tillhör nog den senare kategorin. Förr brukade jag, så fort en kamera dök upp, bli helt obekväm och plötsligt var det som att jag inte hade en aning om vad jag skulle göra med mina kroppsdelar, haha. Så dumt egentligen ju.

Så jag tänkte att jag ska dela med mig av lite tips som kan hjälpa dig att bli lite mer avslappnad framför kameran. Både för att det idag är nästan helt omöjligt att undvika kameror med tanke på att varenda kotte har en kamera i sin telefon, men också för att det faktiskt är otroligt värdefullt att ha bilder på sig själv. Och om du inte känner så för din egen skull så ska du veta att dina vänner och din familj uppskattar att bilder på dig. ♥

Det är så värdefullt att ha bilder på dig och din partner, på dig och din familj, det är minnen!

Tips på hur du kan bli mer bekväm framför kameran

Ok men nog pratat, så hur kan du bli mer avslappnad framför kameran? Här kommer mina tips!

7 tips till hur du kan bli mer avslappnad framför kameran

♥ Fokusera på din partner (om ni är ett par)! Fokusera på de känslor ni delar och har för varandra. Skratta tillsammans, håll händerna, NJUT av att vara tillsammans!

♥ Ha på dig kläder du känner dig fin i. Annars blir det så lätt att man fokuserar på hur man ser ut istället för att bara ha kul! Har du fina kläder så känner du dig fin och då får du bättre självförtroende framför kameran.

♥ Öva hemma framför spegeln.

Jag vet, det känns kanske jättedumt och obekvämt men det är faktiskt ett bra tips! Prova😉 Det är jätteobekvämt till en början, men tanken är att du ska göra det så mycket att den känslan till slut går över.

Tips på hur du kan slappna av framför kameran

♥ Andas! Det är så lätt att man blir nervös och då glömmer man andas, men andning hjälper faktiskt till att få en att slappna av.

♥ Var ärlig med hur du känner det. Tycker du det är jobbigt så säg det! Särskilt om det är en foto-session. Det är mitt jobb som fotograf att hjälpa dig!

♥ Var dig själv. Det är ju DU som ska vara på bilden. Det handlar inte om perfekta poser eller något sådant, det handlar om dig, eller er, att fånga den här stunden och få bilder som ni kan ha i många, många år och minnas!

♥ Fake it til you make it. 😉 Om inget av de andra tipsen funkar så låtsas! Låtsas att du är jättebekväm och älskar att vara framför kameran. Säg till dig själv att ”kameran älskar mig”! Till slut kommer det bli lättare!

Och kom ihåg att du är fin precis som du är! ♥ Ju mer du är dig själv desto finare blir det på bilderna. Det är sant!

Tips hur du kan bli avslappnad av framför kameran

Så, det var mina tips hur du kan bli mer bekväm framför kameran! Har du några tips! Dela gärna med dig i kommentarerna!

Kramar /Pia

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig så får du notifieringar när jag postar nya inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright © 2020 Simply Papaya Photography · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Ivy & LaneGenesis Framework · WordPress · Log in