WORKSHOP LOVE & LIGHT

Den 4 maj var jag på en foto-workshop i Helsingborg med en av mina favoritfotografer, Emelie (Ohlsson) Bernborg.

Det var första gången jag var på en workshop så det var klart lite läskigt och nervöst, speciellt med tanke på att det var en rätt stor grupp som skulle vara med, 20 stycken.
Men det gick jättebra och var så roligt! Vilken upplevelse!

Så vad gjorde vi?

Kärleksfotografering

Kärleksfotografering

Vi fick börja med att fotografera några kärlekspar och en brud i en vacker park och vi gick igenom saker att tänka på när det kommer till val av platser och ljus mm. Inte nog med det så hade modellerna underbara kläder på sig och med blomsterkransar i håret och buketter!

Workshop Helsingborg
Efter detta känner jag ännu mer att nu är mitt mål att bli grym på att hitta perfekta fotoplatser och att hitta det perfekta ljuset, att kunna hantera olika sorters ljussituationer och veta vad som är det bästa! Något som Emelie är otroligt skicklig på! Och det gör en sådan skillnad i bilderna! Så det var verkligen lärorikt.

Efter det åkte vi till Emelies vackra studio där vi fikade, hade lite frågestund och värmde oss.

Gravidfotografering

Sen var det dags för gravidfotograferingarna. Det var något som jag såg jättemycket fram emot att få testa eftersom det är en grej jag känner mig väldigt nyfiken på att fotografera framöver. Och det var helt magiskt!! Att få fotografera de här vackra kvinnorna i underbara klänningar och att få tips och hjälp på vad en ska tänka på. Helt underbart var det och jag ville aldrig det skulle ta slut!
Men slut måste det ju ta någon gång, annars hade de stackars modellerna, som tappert stod ut i den kalla vinden, fryst ihjäl! Det hela avslutades i alla fall helt magisk nere vid havet i solnedgången.
(Kommer osökt att tänka på Lucky Luke som alltid avslutade varje serie med att rida in i solnedgången! Någon som kommer ihåg det?)

I alla fall, jag älskar verkligen att lära mig nya saker och bli bättre och utvecklas, både som person och som fotograf! Så att jag sen i min tur kan ge en bättre upplevelse till dem som jag sen fotograferar! För det är precis så jag vill att en fotografering ska vara, det ska vara en upplevelse och en investering! Något som en kan ha glädje av en lång tid efter. Precis som den här workshopen kommer vara för mig. ♥

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig så får du notifieringar när jag postar nya inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright © 2020 Simply Papaya Photography · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Ivy & LaneGenesis Framework · WordPress · Log in