Hagön – Promenad längs stranden

Vi utforskar Hagön

Vi tog en promenad en dag för att utforska Hagön lite närmre. Hagön är ett naturreservat i Halmstad med mestadels ljunghed. Marken är mest sand och heden avskiljs från stranden med höga sanddynor.

Det är så roligt att man alltid kan upptäcka nya platser. Även där man minst tänker sig. Och inte alls så långt hemifrån.

På andra sidan stan finns massa vackra platser längs kusten, nere vid havet. På vår sida av stan känns det inte lika spännande. Vi har bara östra stranden och det är mest sandstrand, inte så mycket variation.

Men så en dag åkte vi ner till stranden vid Hagön (där vi har varit massa gånger tidigare och där det finns en så mysig tallskog). Men den här gången körde vi så långt vi kunde, förbi Hagöns camping, och sen promenerade vi längs stranden så långt man kunde gå, till där Fylleån rinner ut i havet. Och vi blev positivt överraskade. Vattnet var alldeles lugnt den dagen. Det var så fint. Det var knappt att man såg var havet tog slut och himlen tog vid.

Havet, Hagön

Promenad på stranden, Hagön

Havet

På andra sidan av Fylleån, sträcker sig en klippig landremsa ut mot havet.

Hagön

Jag älskar att hitta nya platser. Speciellt där man minst anar det. Nu fick man ju gå en bit för att komma dit där ån rann ut i havet och där det var som finast och naturen på vägen dit var inte jättespännande. Men just där Fylleån mötte havet var det jättefint, så det var väl värt promenaden.

Stranden

Hagön

Hagön

Kommer kanske inte gå tillbaks hit under badsäsongen dock, för just där, längst söderut, har Halmstad tydligen sitt officiella nakenbad. Men det skulle vara roligt att se hur ljungheden ser ut under hösten. Om där är mycket blommande ljung! Det hade ju varit jättefint.

Västkusten

Fler bilder från Hagön och tallskogen jag nämnde tidigare kan du hitta här i tidigare inlägg:
Efter solnedgången
Vintern som aldrig kom

 

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig så får du notifieringar när jag postar nya inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright © 2020 Simply Papaya Photography · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Ivy & LaneGenesis Framework · WordPress · Log in