Vintervitt snölandskap

Vinterlandskap

Jag berättade ju i det här inlägget om en tur ut på landet som resulterade i ett snölandskap. Vi körde från stan och inåt landet på lite mindre vägar. I stan såg det inte alls ut så här så gissa min överraskning när vi körde och ju längre bort vi kom desto vitare blev det. Det var så fint! Till slut parkerade vi bilen vid någon liten väg och gick runt och tittade på detta snölandskap! Är ju så klart inget i jämförelse med alla underbara vinterlandskap i andra delar av vårt land, men med tanke på hur lite snö vi normalt sett får här så är detta en ovanlig syn för oss här i södra delen av landet.

Vinterlandskap

Snölandskap

Vinterlandskap

Vinterlandskap

Vinterlandskap

Vinterlandskap

Vinterlandskap

Det var så härligt att få en liten dos av det här. Efter att vi njutit lite av det fina landskapet och jag fotat en stund så körde vi vidare för att hitta någon mysig plats att dricka lite kaffe på. Det blev vid den här sjön. Har varit här några gånger tidigare. Man får gå en liten bit igenom skogen för att komma fram till sjön. Sjön var täckt av is och snö.

Tidigare har det funnits ett vindskydd här som vi tänkte vi kunde slå oss ner vid, men nu när vi kom dit så var det borta! Nu fanns det bara några svartbrända stockrester kvar där vindskyddet tidigare varit. Så vi drack vårt kaffe på stående fot, eftersom vi så klart glömt filten i bilen.

Snötäckt sjö

Skogslandskap

Sen vandrade vi tillbaks till bilen genom den vackra granskogen och begav oss hemåt igen.

Fikapaus i skogen
Kommentera