Smultronställen: Haverdals naturreservat

Mysig skog i Haverdals naturreservat

Vi återvänder till ett vackert smultronställe utanför Halmstad, Haverdals naturreservat, som ligger lite norr om Halmstad, vid kusten.

Det var en solig dag. Några vänner undrade om vi ville följa med ut på en liten utflykt. Så klart att vi ville! Sagt och gjort och vi bestämde oss för att åka till Haverdals naturreservat.

Det är verkligen ett roligt område att vandra runt på. Det är varierande natur och du kan se både olika typer av skog eller så kan du gå ner till havet och njuta av vacker utsikt.

Vi tog promenadstigen som ledde oss igenom spännande tallskog, förbi ån (eller bäcken?) som rinner genom naturreservatet och ut på de höga sanddynerna där du får en härlig utsikt över havet.  Där på en av de stora sanddynerna, fikade vi och njöt av naturen. Med en hopptokig man och vänner. Alla som mer än gärna agerade motiv framför kameran, till min stora glädje, haha. Det blev en sååå mysig stund!

Vackra sanddyner i Haverdal

Vacker utsikt trots det stora molntäcket som så sakteligen började dra in över oss.

Haverdal

Vi tog oss sen ner för sanddynerna, ner till ån som rann ut i havet precis nedanför. Sen tillbaka in i skogen igen för att utforska också den lite närmre. Jag fotograferade och de andra klättrade i träd. Kan inte bli bättre!

Stranden, Haverdals naturreservat

Haverdal

Skog i Haverdal

Något som är annorlunda med den här tallskogen är de snurriga träden. Tallar som har snurrat ihop sig i alla möjliga konstiga former. Så fascinerande och roliga träd.

Snurriga tallar i Haverdal
Just de här träden såg så söta ut, som att de kramades!

Haverdal

Skog i Haverdals naturreservat

Älskar verkligen sådana här turer. Man får vara ute och njuta av naturen, samtidigt som jag får fotografera massor och samtidigt får man tillbringa tid med sina vänner, underbart!

Mer från Haverdals naturreservat

Vill du se fler bilder från Haverdal kan du hitta det i tidigare inlägg härifrån:

Haverdals naturreservat: Slingrande träd, sand och hav

Wicket & Dee bland skog och sand

Och om du vill veta mer kan du också läsa om Haverdal på Hallands Länsstyrelses hemsida:

Haverdal, Halmstad
Kommentera