Smultronställen – Forsen i Nissaström

Nissaström

Vi var ju tillbaks till det här stället vid Nissaström för ett litet tag sedan. Nissaström ligger en liten bit utanför Halmstad, längs väg 26 mot Hyltebruk. Det är ett ställe som vi upptäckte för något år sedan. Även då var det vinter och grått, och vi som sa då att vi skulle åka hit igen när det blev grönt! Men det gjorde mig inget.

Det var betydligt mer vatten i Nissan den här gången jämfört med första gången, då det i princip inte var något vatten alls. Så ni kan ju föreställa er ljudnivån. Men så mäktigt.

Om ni vill läsa om första gången vi var på det här stället kan ni göra det HÄR!

Nissaström

Det går en vandringsled här som vi bestämde oss för att följa en bit. Till en början följde man ån fast man kom högre och högre upp. Perfekt ställe att beundra utsikten på, medans forsen slingrar sig fram nedanför.

Nissaström

Sen vek stigen av lite inåt och vi undrade hur långt vi skulle behöva gå innan vi skulle få se vattnet igen. Men det var inte så värst långt. Stigen vek sen av lite in ibland lite granskog och ner till vattnet som här flöt lite lugnare fram. Här blev det jättemysigt och väl nere vi vattnet var det en liten öppning på plan mark och där fanns grillplats och vindskydd. Supermysigt.

Man kunde sen fortsätta en bit till, längs vattnet, tills leden tog slut och där var det också otroligt fint!

Nissaström

Nissaström

Tyvärr fick vi börja vända tillbaka sen. Solen började gå ner och vi ville gärna vara tillbaks vid bilen innan det blev helt mörkt. Så vi får utforska mer av den här platsen en annan gång.

Nissaström

Himlen sprack upp mer och mer så molnen färgades rosa medans solen sjönk.

Nissaström

Nissaström

Så den här platsen läggs definitivt till på min lista med smultronställen i (och med omnejd) Halmstad. Skulle vara mysigt att åka dit till den där grillplatsen med ett gäng vänner och grilla korv!
Kommentera