En mini-roadtrip tvärs över landet

Solnedgång vid en sjö

En söndag i augusti, när vi fortfarande hade semester, packade vi återigen ihop oss för ännu en liten roadtrip. Den här gången åkte vi tvärs över landet, mot andra kusten. Mot Kalmar.

Strax innan Nybro, med bara några mil kvar till Kalmar, svängde vi av vägen för att hitta en plats att slå läger på. Efter en stunds letande så hittade vi en helt okej plats vid en sjö.

Vi hade i förväg scoutat några platser på Google maps som var potentiella platser vi skulle kunna tälta på. Den första vägen vi provade var avstängd. Den andra ledde till en badplats där det redan var en hel del folk men den tredje platsen funkade. Så ibland får man leta lite men det är också spännande!

Tältar vid en sjö

Tältplats vid en sjö

När tältet var uppe så satte vi oss och drack kaffe som vi hade med oss i vår termos. Mysigt! Sen satte vi igång grillen och grillade några korvar. Så smidig mat!

Tältar vid en liten sjö

Grillar korv

Mannen tände en brasa i en liten eldplats som fanns där och försvann titt som tätt in i skogen för att hitta döda grenar att mata elden med (han älskar att elda). Vi satt och läste en stund, med utsikt över sjön, tills några oroande moln började dra in och skymma den värmande solen och då flyttade vi istället in i tältet. När solen började gå ner gick vi ut och tittade på den vackra solnedgången. Det är en bra grej med att sova ute!

Solen börjar gå ner

Solnedgång vid en sjö

Solnedgång

Ändrade planer

Natten var rätt kall så vi sov inte särskilt bra tyvärr. Så jag var glad när det blev morgon och vi kunde gå upp och fixa frukost och värma sig med den varma gröten, solskenet och kaffet. När frukosten var uppäten och kaffet uppdrucket så fixade vi till oss och packade ihop vårt pick och pack och sen körde vi vidare mot Kalmar.

Tanken var att vi skulle besöka Kalmar och sen fortsätta mot Blekinge och tälta någonstans på vägen. Men eftersom det var lite kallare väder och vi var ganska trötta så bestämde vi oss för att när vi var klara med Kalmar att åka hemåt igen . Så det blev en mini-roadtrip den här gången. Får bli Blekinge en annan gång.
4 svar till “En mini-roadtrip tvärs över landet“

  1. Otroligt mysigt att åka iväg och tälta sådär, även om det blev lite kyligt 😉 Härlig resa!

    1. Jaa det var det!:) och att det blev lite kallt ser jag bara som en erfarenhet rikare, hihi!

  2. Men åh vad mysigt! Och så fina bilder! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.