Sperlingsholm – Ett undangömt litet smultronställe

Sperlingsholm

För två år sen hittade vi ett mysigt ställe längs Nissan, Sperlingsholm. Ett undangömt ställe. Då var det vinter och träden stod nakna och himlen var grå. Men ändå ett vackert ställe. Sen har vi glömt bort det. Och så kom jag plötsligt att tänka på det och ville dit igen. Se hur det såg ut nu, med all underbar grönska.

Så vi åkte tillbaks. Förbi travbanan i Halmstad, körde på Paradisvägen och parkerade bilen där vi kunde och gick sen den lilla biten ner till ån. Där vid Nissan ligger en kraftstation och där kan man gå över vattnet på en träbro.

Sperlingsholm

Stannade mitt på bron. Där får man två olika vyer beroende på vilket håll man tittar. På ena sidan rinner vattnet stillsamt mellan stora gröna träd, och på andra sidan rinner det nerför ett litet fall och sen över massa stenar och laxtrappor.

Sperlingsholm

Sperlingsholm

Sen följde vi en grusväg en litet bit. Det växte gamla, höga, knotiga träd längs vägen. Och helt oväntat låg där en gammal kyrka längs vägen. Inte vad vi väntat oss se där.

Sperlingsholms kraftstation

Sperlingsholm kraftstation

Sperlingsholm

Sperlingsholm

Hade ingen aning om vad det här var för ställe som vi hittat så jag forskade lite. Det är tydligen en gammal kraftstation (som fortfarande är i bruk) från 1910-talet, och som sedan byggts om.  Sperlingsholms kraftstation.  Mycket mer information hittade jag inte. Men ett mysigt område i alla fall.
6 svar till “Sperlingsholm – Ett undangömt litet smultronställe“

 1. Wow vilket otroligt fint ställe! Kul att hitta sånna undangömda platser ?

  1. Jaa visst är det! Jag har en personlig liten utmaning att leta efter smultronställen!:)

 2. Nissan jag känner igen det namnet 🙂 ligger inte den ån i Västergötland nånstans?? jag är uppväxt på landet utanför Grästorp SÅ himla fina foton iaf och kul med nya ställen.

  Idag är det top 10 Instagram mode på bloggen:)

  Ha en kanon vecka!

  LOVE Maria på Inredningsvis

  1. Tack snälla! Jaa det är så kul när man hittar nya ställen! Nissan rinner i alla fall ut här i Halmstad 🙂

 3. Det ligger ju nära mig så kör man förbi kan man ju alltid svänga förbi och titta till stället. Tack för tipset.

  1. Vad roligt! Ja gör det!:)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.