Road trip i Sverige – Stockholm

Stockholm

På fredagen, efter en lugn morgon och frukost, åkte vi vidare till resans sista etapp, Stockholm.

På väg in till stan stannade vi till på Naturhistoriska museet. Gick runt där och tittade på några av utställningarna, sen Cosmonova och tittade på en kort film “det vilda Afrika”.

Väl inne i centrala delarna av Stockholm, efter att lämna bilen i ett garage, var det lagom att vi kunde checka in på hotellet vi skulle bo på. Ett litet rum utan fönster, men å andra sidan väldigt tyst och lugnt, haha! Vi lämnade våra grejer och gav oss ut för att se oss omkring. Tog en fika på Starbucks (brukar alltid dricka en moccha på starbucks när vi varit utomlands så nu ville vi passa på att göra det på hemmaplan) och åt senare en hamburgare till kvällsmat.

Lördagen spenderade vi med att strosa runt på Stockholms gator, särskilt gatorna i Gamla stan.  De många smala gränderna, funderandes på hur det var att leva här på den tiden då gatorna var nya. Vi traskade längs vattnet med alla vackra vyer, ut på Riddarholmen och tillbaks. Tittade på det kungliga slottet. Gick ner i Livrustkammaren som man visst kunde besöka utan att det kostade något. Tittade på gamla kungliga vagnar, rustningar och kläder mm. Snygg utställning faktiskt. Och så fikade vi såklart en massa.

Stockholm

Stockholm

Tre kronor, Stockholm

Stockholm

Vi åkte inte runt och kikade på en massa sevärdheter i Stockholm. Det var så mysigt att bara vandra runt i de centrala delarna, speciellt vid vattnet och i Gamla stan. Sitta på fik så länge vi ville.

Gamla stan, Stockholm

Gamla stan, Stockholm

Gamla stan, Stockholm

Några favoriter i Stockholm

  • Kaffekoppen. Där åt vi lunch. Maten var väl inget speciellt, men själva cafeet var jättemysigt. Låg i en av alla gamla hus i Gamla stan. Vackert gammalt hus och charmig inredning med gamla träbord och tända ljus på borden. Lite rustik stil.
  • Caramella. Det är en godisbutik som så klart var fullproppad med godis. Jättetrevlig personal. Det kändes snyggt och fräscht. Hittade några favoriter jag inte hittar någon annan stan hemma och även några nya sorter!

Dags för hemresa

På söndagen, efter att vi njutit av den goda hotellfrukosten, påbörjade vi den långa resan hem igen. Hade funderat på att stanna till någonstans på vägen och kanske tälta någon natt, men vi körde raka vägen hem istället. Det var skönt att komma hem, få softa i soffan och sen sova i vår egen säng. Samtidigt som man bara ville fortsätta att upptäcka och se mer! Kändes skönt att känna den lusten.

Det blev inte många nätter i tält, men det gav definitivt mersmak. Kommer berätta mer om vår upplevelse av att bo i tält!

Kramar
2 svar till “Road trip i Sverige – Stockholm“

  1. Blir alltid lite nykär i Stockholm när jag ser det genom någon annans lins såhär 🙂 Fina stad! Och visst är det mysigt med alla gränder och caféer i gamla stan!

    1. Så härligt att höra!:) Å jaa det var jättemysigt i gamla stan!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.