På snabbvisit i Lund

Stadsparken Lund

Igår tog vi en tur ner till Lund. Vi hade ett ärende där så vi bestämde att vi skulle göra en dag av det och upptäcka staden. Mannen hade varit där med jobbet i våras och han tyckte att det var en väldigt vacker stad men jag har aldrig varit där (Om inte tågstationen räknas, haha).

I alla fall, nu när vi ändå behövde åka dit så tänkte vi passa på att utforska staden lite. Vi packade en liten matsäck med kaffe och smörgåsar och gav oss iväg. Det var en mulen och grå dag. När vi väl kom fram till Lund hade vi inte jättemycket tid på oss så vi tog en promenad i stadsparken bara. Jättefin och stor park! Jag vill också ha en så stor park att strosa runt i här hemma. Det började småstänka lite, men vi försökte hålla modet uppe och bestämde oss för att inte låta vädret förstöra för oss. Men jag kan ju inte säga att jag älskar de tråkiga vita himlarna som blir i bilderna.

Stadsparken Lund

Stadsparken Lund

Stadsparken Lund

Stadsparken Lund

Sen fick vi sticka iväg och fixa vårt ärende. Det gick ganska snabbt och sen körde vi in till centrum. Vi parkerade bilen och tog vår matsäck och letade upp en annan liten park i stan. Det var ett ställe som mannen varit på när han var här och som han visste att jag skulle gilla. Han hade rätt, så klart.

Det var bara ett litet grönområde, med en stor fontän i mitten, omgiven av planterade blommor och sen runt det här grönområdet låg flera vackra gamla byggnader! En jättevacker byggnad som såg ut att höra hemma någonstans i Paris (tror det är en huvudbyggnad för universitetet i Lund). Och några andra gamla tegelbyggnader, varav den ena var nästan helt täckt av blåregn.

Lund

 

Lund

Ja, där slog vi oss ner på en bänk och just då började det regna. Vi gömde oss under ett stort träd (och då menar jag ett riktigt stort). Efter en liten stund lugnade det väl ner sig lite, så vi gjorde ett nytt försök, men denna gång på en bänk som i alla fall nästan stod under det stora trädet. Äntligen mat! Men hann väl knappt börja på första tuggan förrän regnet återigen ökade i styrka. Men vi hade ok skydd av trädet så vi satt kvar och åt vidare.

Men till slut gav vi upp, det ville inte sluta regna och vi blev blötare och blötare. Så vi traskade tillbaka till bilen och där åt vi upp resten av vår matsäck innan vi bestämde oss för att köra hem igen. Jättetrist men kändes inte kul att traska runt i Lund i regn. Så vi får ta en (raincheck, hihi) tur hit en annan dag för jag blev definitivt sugen på att se mer.

Hoppas ni har en skön fredagskväll och helg nu!

Kramar

 
Kommentera