Road trip i Sverige – Smögen

Dag två på resan så bar det av till kusten i Bohuslän, till Smögen.

Efter att vi ätit vår frukost och packat ner tält och allt så gav vi oss av. Vägen dit började så smått bjuda på glimtar av den bohusländska kusten. Väldigt vackert och såg inte alls ut som vår kustremsa. Känns så roligt att man kan få njuta av annorlunda natur trots att vi bara är några få timmar hemifrån.

Smögen

Väl framme i Smögen traskade vi bort till Smögenbryggan. Det var en lång träbrygga, (så klart!) med massor av båtar som låg förtöjda längs med och med massor av butiker och restauranger. Där strosade vi runt ett tag. Det var fint, men väldigt mycket folk!

Smögen, Bohuslän

När vi blev hungriga köpte vi en falafelrulle i ett av de många mat-stånden och slog oss ner på en bänk vid vattnet och åt vår lunch. (Ja, jag vet, i Smögen ska man tydligen äta räkmacka, men jag älskar inte räkor) Sen blev vi glassugna och köpte varsin mjukglass som vi mumsade i oss!

Vi tog sen en promenad ut på klipporna. Tyvärr var det rätt kallt och blåsigt och himmelen gråmulen så det blev inte någon lång stund tyvärr. Men så vacker miljö!

Om du är sugen på att besöka Smögen kan du läsa mer på VästSveriges officiella besökssida.

Smögen, Bohuslän

Smögen, Bohuslän

Smögen, Bohuslän

Väljer camping

Den här gången kollade vi upp lite campingplatser i området. Vi kände att det skulle vara lite krångligare att hitta plats att tälta på vid kusten. På många av de kustnära ställena är det förbjudet att tälta. Så vi tänkte att vi kunde testa på att tälta en natt på en camping. Då skulle vi dessutom slippa lägga massa tid på att hitta en tältplats i det fria.

Är det förresten någon som vet om några platser som man kan tälta på längs kusten i det fria?

Så, vi ringde runt några campingar och valde en, Örns camping, där vi slog läger. Det var ju bekvämt att ha toaletter, att kunna diska enklare och att kunna duscha, men måste säga att vi båda två tyckte att det var mycket mysigare i det fria! Och lugnare:)

Tältar i bohuslän

I alla fall, där spenderade vi kvällen och natten. Vi hade velat promenera ner till havet som inte var långt borta men vi var helt slut i fötterna efter allt promenerande så det blev inte så. Vi stannade i tältet och läste och käkade godis i stället.

 

Fortsättning följer…

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig så får du notifieringar när jag postar nya inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright © 2020 Simply Papaya Photography · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Ivy & LaneGenesis Framework · WordPress · Logga in