Road trip i Sverige – Fjällbacka

Dag tre visade sig bli en riktigt bra dag. Vi hade bestämt oss för att åka till Fjällbacka, lite längre norrut. Det skulle vi verkligen inte ångra. Det var ett så vackert ställe! Gator som slingrade sig fram och upp och ner för backarna. De flesta husen var målade vita, och de som inte var det var ändå målade i ljusa fina färger.

Fjällbacka, Bohuslän

Vi var bara i gamla Fjällbacka som låg nedanför Vetteberget, mot havet. Ett fiskeläge som låg där så vackert längs vattnet och med skärgården som bredde ut sig i havet.

Vi strosade mest runt i den mysiga lilla fiskebyn. Solen sken. Till lunch åt vi en god macka, med sallad, salami och brieost, sittandes på en bänk på en brygga. Där var så lugnt och skönt! Mest ljud från måsarna. Och det där typiska ljudet som låter i fiskebyar, som jag inte vet vad det är, haha.

Fjällbacka, Bohuslän

Fjällbacka, Bohuslän

Fjällbacka, Bohuslän

Fjällbacka, Bohuslän

Vi vandrade också uppför ganska många trappsteg för att ta oss upp till Kungsklyftan. Det är en klyfta som går genom berget (konstaterar än en gång det uppenbara). Det var visst här som scener från Ronja Rövardotter spelats in. I slutet av klyftan har det kilats fast fyra stora klippblock. Det var ansträngande att ta sig upp hit men absolut värt trappstegen. När vi kom igenom såg vi ännu fler trappor man kunde gå för att komma ända upp till toppen av berget. Så vi fortsatte uppför. Vilken otrolig utsikt som väntade! Än en gång gör bilderna inte verkligheten rättvisa.

Kungsklyftan Fjällbacka

Fjällbacka, Vetteberget

Fjällbacka

Vi hade en underbar dag här som vi inte ville skulle ta slut. Men till slut var det ändå dags att åka vidare. Nu styrde vi mot Lidköping. Där hälsade vi på hos några nya vänner och spenderade natten där.

Vi hade velat hinna med fler ställen i Bohuslän och även utanför Lidköping. Hade fått flera tips som vi velat åka till. Men i och med att vi kom iväg på vår resa senare än det var tänkt från början och att vi hade lite hålltider så blev det inte så. Inte denna gången iallafall.

Har du missat del 1 och 2 på vår roadtrip kan du läsa del 1 här och del 2 här.

 

 

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig så får du notifieringar när jag postar nya inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright © 2020 Simply Papaya Photography · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Ivy & LaneGenesis Framework · WordPress · Log in