Road trip i Sverige – Bohuslän

Heej! Hoppas att ni haft en bra sommar? Vår semester är slut nu, mannen är tillbaks på jobbet. Känns vemodigt, men ska samtidigt bli skönt med lite rutiner och ordning och reda igen. Det som jag tycker är jobbigast är att när semestern är över känns det som att man på något sätt avslutar sommaren, att hösten börjar. Och jag väntar fortfarande på att sommaren ska börja! Tiden har ju gått så galet fort!  Så samtidigt som jag börjar få höstkänslor, att få burra in sig och tända massa ljus osv, så är jag inte redo än. Jag vill ha mer sommar! Men ska försöka utnyttja den tiden som är kvar!

Semestern har varit varierande i alla fall. Första veckan var vi mest hemma och fixade (känns som det var en evighet sen). Förberedde för vår road trip, gjorde research och skaffade sådant vi skulle behöva.

Planen var från början att vi skulle ge oss iväg på fredagen, men det hade varit lite mycket några dagar, plus att vi hade en avskedsgrillning på stranden för några vänner som skulle flytta som vi ville vara med på. Sen sa väderprognosen att det skulle regna hela lördagen så vi bestämde oss för att skjuta lite på resan till söndagen.

Så vi hade en jättemysig fredagskväll med vänner i stället. Och på lördagen regnade det hela dagen som utlovat, så vi åkte till Falkenberg och köpte lite kläder som vi behövde till våra friluftsäventyr. Vi fyndade varsitt par byxor och jag hittade äntligen ett par capribyxor också. Superbekväma kläder!

Dags för vår road trip

Och så blev det söndag. Dags att ge oss av på vår lilla road trip. Vädret var fortfarande inte på topp, men vi hade packat och förberett allt så vi höll oss till vår plan och efter lunctid gav vi oss iväg.

Vi styrde mot Göteborg. Regnet öste ner och vi undrade lite nervöst hur det skulle gå. Men när vi kom till Göteborg slutade det regna och det klarnade upp. Vi fortsatte uppåt landet, på vägar vi aldrig kört.

Vi bestämde oss för att eftersom det redan var eftermiddag skulle vi börja leta efter något ställe att tälta på. Vilket var tur, för det tog sin lilla tid. Vi hade kollat upp lite möjliga platser på kartan i närheten av Stenungssund. Efter en stund hittade vi ett litet ställe, efter att ha följt en skogsväg, vid en sjö. Men det var mer som en liten vändyta vid vägens slut. Men det såg ändå ut som att någon hade eldat där och vi hade säkert kunnat sätta upp vårt tält där, fast det kändes inte särskilt mysigt. Men vi var trötta och undrade ändå om det skulle få duga. Trots det så valde vi att göra ett försök till och ha detta som reserv. Så vi körde vidare.

Hittar lägerplats

Efter ett litet tag och flera små skogsvägar kom vi plötsligt fram till en liten öppning vid en sjö. Där fanns en liten sandstrand och en alldeles underbar utsikt över sjön! Vi såg inga skyltar som sa att man inte skulle få tälta där. Alltså det var såå mysigt ställe, nästan sagolikt, men nybörjare och ovana som vi är blev vi så osäkra. Får vi verkligen vara här? “Men allemansrätten gäller väl” tänker vi, så vi börjar slå läger, packa ur bilen och sätta upp vårt lilla tält som vi skaffat oss.

Plötsligt ser jag en kvinna komma gåendes med två hundar. “Åh, nej” tänker jag. “nu kommer hon hit och säger att vi inte får vara här”! Hon fortsätter mot oss och när hon kommer fram så hälsar vi och vi frågar om det är hennes mark. Nej, säger hon och fortsätter med att det är hennes svärföräldrars. Vi frågar om det är ok om vi stannar här för natten och hon svarar att det går bra, att det är ju allemansrätt och hon tänkte bara svalka av sina hundar. “Jippi” tänker jag och vi fortsätter sätta upp vårt tält, bädda och fixa medans vi dricker kaffe!

Tältar i Bohuslän

Tältar i Bohuslän

När vi är klara packar vi upp vår lilla hopfällbara grill , tänder på och sen grillar vi korv och njöt av lugnet och den mysiga platsen vi hittat!

Tältar i Bohuslän

Tältar i Bohuslän

Vi hade nog inte kunnat få en mycket bättre start på vår resa! Jo, lite bättre väder, men den här platsen var underbar. Kändes knappt som man var i Sverige, och bilderna gör inte platsen rättvis.

På morgonen efter (vi hade sovit oväntat bra för att vara vår första gång ute så här) så kokade vi gröt på spritköket och åt den med russin till för att få lite mer smak. Sen kokade vi kaffe och satte oss nere vid vattenbrynet där solen sken och njöt innan det var dags för nästa etapp på vår road trip!

Tältar i Bohuslän

 

Fortsättning följer…

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig så får du notifieringar när jag postar nya inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright © 2020 Simply Papaya Photography · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Ivy & LaneGenesis Framework · WordPress · Logga in