The Tall Ships Races 2017 i Halmstad

Den här helgen har det pågått ett stort evenemang i Halmstad, The Tall Ships Races. En internationell seglingstävling med båtar från flera olika länder. Tävlingen pågår i europeiska vatten och i år går den i Östersjön.

I tisdags eftermiddag kom det första skeppet in till hamnen här i Halmstad. En skonare från England, Malcolm Miller.

Segling är väl inte riktigt min grej, eller båtar, men vi var ändå nyfikna på att se alla båtar. Så på söndagseftermiddagen tog vi oss ner till hamnen. Det var mycket folk där och i områdena runt omkring. Massvis av tält med olika sorters mat och allt möjligt annat. Men det som faktiskt var roligast var båtarna. Längs Nissan, som rinner mitt igenom Halmstad, låg båt efter båt. Stora och små. Många av dem med mäktiga, höga master som nästan gav en svindel när man tittade upp på dem.

The Tall Ships Races

The Tall Ships Races

The Tall Ships Races Halmstad

En del båtar var gamla och vackra, en del nya. Personligen så var mina favoriter, och de som var mest intressanta att se, de som var gamla. Byggda i trä, med många vackra trädetaljer och vackra skyltar med båtarnas namn. Något annat som också var roligt var att på flera av skeppen hade besättningsmännen seglaruniformer på sig. Det tyckte jag verkligen bidrog till en speciell känsla.

The Tall Ships Races

Om tävlingen

Jag hade faktiskt inte hört talas om The Tall Ships Races innan det här. Så jag visste ingenting om tävlingen eller vad den går ut på.

Tävlingen startar här i Halmstad, idag den 3.e juni och då seglar båtarna mot Kotka i Finland. Tävlingen pågår i ungefär en månad och avslutas alltså i början av augusti i Polen.

Tanken med tävlingen är tydligen att “skapa och främja kontakter mellan ungdomar från olika länder och bakgrund” står det på tallshipsraceshalmstad.se. Det fanns flera tält på hamnområdet där man kunde anmäla sig om man var intresserad att följa med och jobba på en båt. Av besättningen på båtarna måste minst hälften av den bestå av ungdomar, s k trainees. De tränas och utbildas ombord.

The Tall Ships Races

The Tall Ships Races

The Tall Ships Races Halmstad

The Tall Ships Races

The Tall Ships Races

Om man vill läsa mer om tävlingen och historien kan man göra det här på Sail training internationals hemsida.

Så det var riktigt intressant att få se de olika skeppen från alla möjliga olika länder. Allt från Brasilien till Oman.

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig så får du notifieringar när jag postar nya inlägg!

Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright © 2020 Simply Papaya Photography · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Ivy & LaneGenesis Framework · WordPress · Log in