Förbereder oss för semester

Sätter upp tält

Nu är det inte ens en vecka kvar till vi äntligen ska ha semester! Sommaren är väl inte riktigt närvarande, men hoppas att det kan bli bättre. Om inte, så får vi försöka göra det bästa av den sommaren vi ändå har, ska försöka att inte fokusera för mycket på vädret, att inte låta det förstöra vår semester.

Jag har läst fler som känner lite som jag när det blir sommar, att man känner sig stressad. Stressad över att man vill hinna med så mycket. Hinna njuta, hinna vila upp sig, kanske uppleva saker. Eller saker man vill hinna få gjort. Vänner man vill hinna träffa. Och så vidare…

Någon som känner igen sig?

I alla fall, har ju funderat på vad vi ska hitta på under semestern. Har ju varit sugna på att resa runt lite här hemma i Sverige. Se lite nya platser. Hälsa på några vänner. Har kollat stugor, vilket snabbt tickar iväg och blir dyrt om man vill vara borta lite längre än bara några få dagar. Så vi har funderat på att tälta några nätter. Om ni känner oss så trillar nog öronen av. Vi gör aldrig sånt. Är lite för bekväma av oss.

Men har tänkt på det ett tag nu, på fördelar och nackdelar. Fördelarna är många, och stora, så vi känner verkligen att vi vill ge det en ärlig chans. Vi ska försöka göra det enkelt, inte komplicera till något, inga stora krav, mer än att vi vill uppleva naturen. Och det känns riktigt spännande nu. Vi känner båda två att det ska bli en spännande utmaning. Hatar vi det så vet vi det sen, men skulle vi tycka om det…ja, då är det ju jättebra! Kommer bli en spännande semester, haha.

Vi försöker förbereda oss så gott vi kan. Tanken var att vi skulle testa en natt med några vänner som är erfarna campare, men regnet öste ner den dagen. Så istället åkte vi ut i måndags, tog med oss tält, liggunderlag, sovsäckar och grill. Så fick vi vara med att sätta upp det och känna på hur allt kändes, med liggunderlag och allt.

Sätter upp tält

Sätter upp tält

Sätter upp tält

Det var mycket lättare än vi väntat att få upp tältet. Det blåste en del så efter vi grillat och ätit hamnade vi alla fyra i det där lilla tvåmannatältet och satt där och pratade om camping! Supermysigt och varmt och skönt inne i tältet, haha.

Grillar korv vid en sjö

Det hela slutade med att vi faktiskt bestämde oss för att köpa ett tält ändå, annars skulle vi lånat deras lilla. Men vi kom fram till att om vi köper ett tremannatält så får vi in vår luftmadrass och det blir betydligt bekvämare att sova på plus att vi får plats med väskor inne i tältet. Och kostnaden för tält och annan utrustning sparar vi in på mindre än två dagar än om vi skulle betala för något annat boende. Och skulle vi inte tycka om det här att tälta, så säljer vi vidare grejerna.

Så nu har vi beställt de grejer vi behöver, tält, sovsäckar (varma och bra som ska klara lägre temperaturer bra), spritkök, laddare till bilen så att mobilerna och kamerabatterierna kan laddas. Myggsprej.

En del grejer har vi fått låna, som extra filtar, lampa till tältet, pannlampa, pump. Och så håller vi på med en lista på annat som kan tänkas behövas. Mat, kaffe, vatten, våtservetter mm mm.

Någon som har några tips på bra saker att ha med sig?

Hoppas ni har en fin vecka!

Kramar

 

 
Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.