Hemester- att semestra hemma

västkusten

Har en lugn eftermiddag hemma. Vädret är sådär segt grått så att man själv nästan känner sig grå. Har satt på andra kannan med kaffe (det händer nästan aldrig). Tänt lamporna och lite musik på i bakgrunden, allt för att mota det gråa.

Om bara några veckor så börjar mannen sin semester. Så för tillfället funderas det en del på vad vi vill hitta på då. Några år har vi valt att bara vara hemma och bara göra ingenting. Vilket är skönt det också. Åka utomlands känns inte riktigt aktuellt mitt i sommaren känner vi. Kostar mycket mer och vi har ändå inte kunnat bestämma vart vi vill åka. Så det har inte blivit av.

Men nu känner vi faktiskt för att kanske semestra hemma, eller hemestra, som det visst kallas! Att precis som jag utmanar mig att hitta vackra platser runtomkring hemma, också hitta nya platser runt om i Sverige. Så det har vi funderat på att testa i år. Hemester. Men vi har inte bestämt än vart.

Någon som har bra tips på vackra platser i Sverige??

sommarblommor

Det känns lite spännande i alla fall. Har hittat så vackra platser häromkring, så är så nyfiken på vad det finns för fina platser att upptäcka. Är så glad att jag börjat uppskatta naturen här hemma. Att jag nu ser det vackra i vad som för oss är vardag, men som för andra som kommer ifrån andra delar av världen kanske är exotiskt. Det gjorde jag inte innan. Men vi har vacker natur. Så grönt överallt. Så jag vill resa runt och upptäcka. Jag vill resa runt och fotografera.

rhododendron

Det är bara detta med vädret. Det är ju inte särskilt pålitligt i det här landet. Men ska faktiskt försöka att inte låta det påverka mig. I alla fall så länge det åtminstone är uppehåll;)

Så, har ni några tips på fina resmål så blir jag jätteglad!

Vad ska ni hitta på i sommar?

Kramar
4 svar till “Hemester- att semestra hemma“

 1. Du ska åka till Orsa och ta dig till Orsa finnmark… finns massa underbara små sjöar, naturskog, och så Storstupet med den höga järnvägsbron, där du kan fotografera forsen. Generellt åka runt i Dalarnas landsbygd. Underbart!!
  Grundsund i Bohuslän är väldigt fint också.

  1. TACK för tipsen!!! Får se om vi kan åka så långt upp, men Grundsund ska jag kolla upp! ? Tack!!!
   Kram

   1. Åker du till Bohuslän kan du kolla upp Ramsvikslandet utanför Smögen också! Det är nåt naturskyddsområde och ska visst vara jättefint!

    1. Åh tack för alla tips!!!

Kommentera