En plats som kallas Skallen

skallberget

Tog en tur till Skallen vid Haverdal, norr om Halmstad. Ett litet berg med en vacker utsikt över havet. Det är ett mysigt område, med en historia. Tydligen var det ett gammalt stenbrott här förr i tiden.

Det blåste ganska mycket den här dagen men solen tittade ändå fram en hel del mellan de lite smådramatiska molnen medans regnmolnen hotade borta i horisonten.

Skallberget, Haverdal

Skallberget, Haverdal

När vi beundrat utsikten en stund, valde vi en liten stig som slingrade sig nedför berget. Väldigt grönt och lummigt och man går som i små mysiga gångar. Efter bara en liten promenad kom vi ner till havet, till en liten båthamn som heter Skallkroken. Men väl där såg vi att de mörka molnen började närma sig och komma rakt emot oss så vi stannade inte där så länge.

Skallkroken, Haverdal

Så vi traskade uppåt igen, tillbaks till utsiktsplatsen på Skallberget. Där valde vi en annan liten stig och följde den en liten bit. Jättemysigt.

Skallberget, Haverdal

Skallberget, Haverdal

Skallberget, Haverdal

Skallberget, Haverdal

Skallberget, Haverdal

Blev inte så länge på Skallen så hann inte utforska så mycket. Får åka tillbaka en annan dag. Finns många fler stigar jag vill vandra på längs det här lilla berget.

Kramar

 
Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.