Att vara ute i naturen

sommarblommor

Det här att vara ute i naturen. Jag växte upp på landet. Sen efter skolan så flyttade jag till en stad och sedan dess har jag känt mig mer som en stadstjej än en lanttjej. Jag tycker om att ha nära till allt. Det hade vi inte när jag växte upp vilket jag tyckte var jobbigt då.  Men på senare tid har jag börjat uppskatta naturen mer. Visst, jag har väl alltid uppskattat den, men inte som nu, inte på riktigt.

Vi har åkt ut i naturen ibland och fotograferat, men då har det varit fotograferandet som varit det roliga. Det har ändrats. Jag älskar fortfarande fotograferandet, men jag tycker om naturen också. Att vara ute i en skog t ex, jag njuter av att höra ljuden, fåglarna. Och lugnet. Känner hur jag faktiskt börjat kunna varva ner, koppla av, bli lugnare, när jag är ute i naturen. Det kände jag nog inte förut. Och det är något jag verkligen behöver. Har haft jättesvårt att stänga av och slappna av, så jag är så glad att jag hittat något som hjälper, något jag mår bra av. Har såklart mycket annat som jag mår bra av, men den här biten hjälper mig med stressen som jag får kämpa med.

Det har varit mycket nu ett litet tag, så har inte hunnit med att åka ut i lugn och ro så mycket. Och jag känner hur jag saknar det, jag behöver det. Det är också nya känslor, men jag gillar dem.

Jag har till och med börjat bli smått sugen på att testa att tälta! Haha det hade jag aldrig trott.  Någon natt i alla fall, bara för att testa på det. Tältade några gånger som barn, men då var det ju för det mesta hemma i trädgården.

Men tänk så mysigt, att tälta vid en sjö, sitta framför en eld och somna till fåglarna. Sen på morgonen vakna till fåglarna och dricka kaffe i naturen och lugnet.

Hur känner ni för att vara ute i naturen?

Vara i naturen

Vara i naturen

Vara i naturen

Vara i naturen

Hoppas ni har en bra vecka!

Kramar
4 svar till “Att vara ute i naturen“

 1. Jag fullkomligt älskar naturen <3 Är uppvuxen i Göteborg, mitt i centrum. Enda sedan jag var liten har jag drömt om ett hus vid havet. Det har liksom varit min drömbild. Har alltid älskat havet! Men nu på äldre dar har jag börjat uppskatta skogen väldigt mycket också. Jag bor ju nära Slottskogen i Göteborg och promenerar där varje dag. Då får jag höra fågelkvitter och känna lukten från skogen och vandra under trädkronorna. Om det går en dag när jag inte promenerar där känner jag det i kroppen, att jag saknar naturupplevelsen. Helst skulle jag nog vilja bo på landet, men det är ändå svårt att veta hur jag skulle trivas. Jag är så van vid att ha allting nära mig. Jag har lyxen att kunna åka till mina föräldrars lantställe, och det är jag så glad för. Tälta är jag lite dålig på tyvärr 😀

  1. Vad roligt att höra hur du känner! Låter som en härlig drömbild:) Både hav och skog har sitt vackra tycker jag, så härligt med det öppna och fria man kan känna vid havet och sen det lugna och mysiga i skogen.
   Skönt att du ändå har möjligheten att komma ut och få vara på landet när du vill!
   Kram

 2. Jag älskar naturen!! Jag växte upp i en mindre stad/by där naturen finns nära, och när jag var liten gick vi i skogen mycket, jag har alltid älskat skogen. Men i 20-årsåldern flyttade jag till Göteborg, tyckte om det ett tag, antar att jag behövde variation plus att komma bort från vissa saker. Efter ett tag kände jag att storstad inte var något för mig. Nu bor jag i en mindre stad och naturen är hyfsat nära. Att promenera i skogen är terapi för mig, även om här är det lite mer exploaterat än där jag växte upp.

  1. Så roligt att höra lite av din historia och hur du känner det!:) Håller med om att det är som terapi att vara ute i skog och natur! Skönt att ha nära till det även om man bor i en stad.
   Kram

Kommentera