Vårgrönt vid Danska fall

danska fall

En dag, ungefär två veckor sedan, tog vi en liten tur till Danska fall, en bit utanför Halmstad. Danska fall är ett mysigt ställe som är väl känt häromkring. Ett litet smultronställe med vacker bokskog, ängar, och forsar.

Vädret var väl sisådär men vi njöt ändå av att se de stora bokarna som börjat bli gröna. Vi parkerade bilen på den lilla grusparkeringen och valde sen den korta vägen igenom skogen bort till det stora fallet, en sträcka på ca 900 meter. En sträcka med en hel del uppförsbacke, så bra träning för låren;) förbi en sjö, genom bokskogar och över ängar. Vi hade stannat till i Simlångsdalen och köpt oss varsin glass som vi smaskade på under tiden vi vandrade på stigen fram till fallen.

Väl framme vid fallet satte vi oss på vår filt på en sten vid vattnet och drack lite kaffe och åt chokladboll, medans vattnet dånade ifrån fallet.

Danska fall

Danska fall

På andra sidan vattnet växte några gula blommor. Tydligen är det gul Skunkkalla. Det är visst en aggressiv blomma som tydligen inte hör hemma här och som kan slå ut inhemska arter. Fin ändå tycker jag.

Danska fall

Danska fall

Konstigt namn egentligen, Danska fall. Men det sägs att i “kriget mellan danskar och svenskar år 1676 ska svenskarna ha jagat ut danskarna på en bro över fallen, men bron var bräcklig och störtade samman och många soldater föll i drunknade”. Så kanske inte så konstigt namn ändå. (Info hämtat ifrån halland.se)

Så där satt vi en stund och njöt. Vi tog lite bilder och sen började vi så smått promenera tillbaka till parkeringen och bilen. Med diverse stopp för fotografering längs vägen.

Danska fall

Danska fall

Danska fall

Danska fall

Kram på er

 

 
Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.