Ett smultronställe i mysiga Laxvik

Stranden i Laxvik/Påarp

En dag i april

Det var en sådan där dag. Vi hade en ledig eftermiddag. Jag klippte mannens hår och sen hade vi tänkt att vi skulle åka ut någonstans. Vädret var grått, grått och grått, trots att väderprognosen lovat sol.

Men vi packade ändå vår fikakorg med vår rosa kaffetermos och en burk med chokladbollar som jag snabbt slängt ihop och gav oss iväg till Laxvik. Stranden i Laxvik/Påarp är ett mysigt litet smultronställe vid havet.

Vi var trötta, omotiverade och solen syntes inte till någonstans. Vi körde ut från stan och söderut mot Laxvik (eller om det nu är Påarp). Parkerade vid stranden.

Väl där satte vi oss på en trästock som placerats vid en grillplats och där drack vi vårt kaffe och åt några chokladbollar. Det kändes rätt ok ändå. Efter att vi suttit där en stund började vi strosa runt med kameran i handen och utforska området. Vi har varit där massor av gånger men aldrig gått runt och tittat så mycket, utan vi har mest suttit vi den där grillplatsen och fikat och tittat ut över havet.

Stranden i Laxvik/Påarp

Sen blev allt så bra. Solen började sakta bryta sig igenom de gråa molnen och ljuset blev sådär fint och härligt. Vi klättrade uppför några klippor och en underbar utsikt över havet öppnade upp sig, med sikt ut över havet både framför oss och bakom oss. Jättevackert!

Stranden i Laxvik/Påarp

Stranden i Laxvik/Påarp

Stranden i Laxvik/Påarp

Stranden i Laxvik/Påarp

Så den där sega, gråa eftermiddagen slutade med sol och ett mycket bättre humör. Så vi åkte hem glada efter det. Det är verkligen så bra att åka ut i naturen, lämna soffan, tv:n eller vad man kanske annars bara hade spenderat sin tid med i stället. Så man ska bara göra det, bara åka!

Kramar

 

 
2 svar till “Ett smultronställe i mysiga Laxvik“

  1. Så mysigt. Jag gillar också Laxvik, där är så vackert. Och med chokladbollar dessutom kan det inte gå fel. 🙂

    1. Ja visst är det?☺️ Hihi eller hur?!?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.