Smultronställe med vitsippor

Jag älskar vitsippor. För mig är vitsippor det bästa vårtecknet. När vitsipporna kommer då känner jag att våren är här. Även om vädret fortfarande är upp och ner så känns det ändå som att allt är på gång. Våren är på ett sätt den bästa tiden. Allt är nytt, allt kommer till liv, allt ändrar skepnad, färgerna kommer tillbaka. Värmen, solen, ja, ni vet!

Jag tror det var förra våren vi hittade det här vitsippestället. Vårens bästa smultronställe. Har saknat vitsipporna sen vi flyttade hit för lite mer än fyra år sen, man ser dem inte inne i stan. Inte om man inte gör en ansträngning att ta sig ut någonstans, vilket vi inte var så duktiga på tidigare. Men förra året hittade vi det här stället, strax utanför Halmstad, i utkanten av Snöstorp, vid Fylleån. Det går en promenadstig längs ån, Fylleåleden, där hittade vi vitsipporna. De små, vita blommorna täcker marken och lyser upp världen. Det har blivit mitt favoritställe med vitsippor. Älskar backarna som stigen slingrar sig fram över, uppför och nerför.

Vitsippor

Vitsippor

Jag läste att vitsippor är ovanliga i norra Sverige, stämmer det?

Läste också på Wikipedia att den använts mot mot reumatiska besvär, ledsmärtor och frossa. Och inom folkmedicin även mot fräknar, tänk om jag vetat det när jag var liten, haha!

Den här promenadstigen ligger verkligen jättefint, med ån alldeles intill och ett litet vattenfall, en laxtrappa tror jag.

Vårtecken längs Fylleån

Vårtecken

Vårtecken

Vitsippan heter så fint på latin, Anemoʹne nemoroʹsa. 

Vitsippor

Vitsippor

Vitsippor

vitsippor

 

Hoppas ni har en fin vecka!

Kramar

 

 

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig så får du notifieringar när jag postar nya inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright © 2020 Simply Papaya Photography · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Ivy & LaneGenesis Framework · WordPress · Log in