Fina platser hemma

Steninge, Halmstad

En söndag åkte vi ut på en liten utflykt tillsammans med några vänner. De är otroligt duktiga på att göra utflykter hemma omkring och kan lätt bara ta sin bil och köra någonstans och välja plats på måfå och det gör ju att de hittar massor av smultronställen överallt. Det vill jag ju också!
I alla fall, vi åkte ut en eftermiddag tillsammans, inte så långt bort, men det gjorde bara att vi ju hann med flera små ställen istället för ett! Supermysigt var det! Allt nära Halmstad.

Första stället var i Haverdal, där vi gick massa trappsteg uppför en skogsklädd sanddyn och med resultat en härlig utsikt!

Nästa ställe blev ett gammalt stenbrott som vi gick runt och där satte vi oss, också med superhärlig utsikt, och fikade och pratade!

stenbrott

fikapaus

Tog två korta avstickare också till Steninge, norr om Halmstad. Tyvärr höll de på att renovera bryggan på stranden som ledde ut till en liten liten sten-ö, så dit ut kunde vi inte gå. Men det var såå stilla och lugnt, havet var ovanligt stillsamt och flöt liksom ihop med himlen…

Det sista stället vi åkte till, var alldeles i närheten av Steninge stranden. Kändes som att man gick över en hed i Skottland eller någonstans. Marker med stenar, och buskar som klättrade över stenarna, och det lugna havet som flöt ihop med den gråa himlen längre bort. Tyst och lugnt.
Steninge

Steninge

Känns så skönt att man kan njuta av naturen trots att vädret inte alltid kanske är det bästa, även om vi faktiskt hade väldig tur med vädret den här dagen. Det var mulet och grått ända tills vi kom till vårt första ställe då solen kom fram och värmde oss med sina underbara strålar, tills senare på eftermiddagen när vi ändå snart var på väg hem.
Kramar
Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.