Haverdals naturreservat – slingrande träd, sand och hav

Promenad i Haverdal

Det var en solig lördag. Jag var på dåligt humör. Ingen anledning. Vi bestämde oss för att passa på att åka någonstans och utforska. Så vi tog bilen och körde mot målet, Haverdal, norr om Halmstad. När vi parkerat bilen granskade vi kartan över området och de olika slingorna man kunde gå. Vi hade ingen aning vilken stig vi skulle välja, men den ena skulle gå lite längs med och över en å, så den ville vi prova. Så vi började promenera. Jag var inte alls inspirerad. Trots det underbara solskenet, plusgraderna och ingen vind. Allt såg likadant ut längs vägen vi gick, barrträd och mer barrträd. Dessutom höll de på med röjning av skogen, så stora områden med bara sand bland barrträden såg vi också.

Efter en stunds promenerande, som kändes som flera kilometer, kom vi ner till stora sanddyner och bakom dem låg havet och en jättevacker utsikt. Men jag var fortfarande på tråkigt humör och hade inte sett någonting jag kände för att fotografera. Ingen å här! Tydligen måste vi gått fel någonstans, jaha vad gör vi nu då? Jo vi fick vandra hela den långa (som egentligen inte alls var särskilt lång) vägen tillbaks till parkeringen och kartan. Så valde noga vilken väg vi nu skulle gå för att komma dit vi tänkt.
Sen vände det. Efter en liten stunds promenerade började vi se lite roliga, slingrande träd, olikt några träd jag tidigare sett. Jag tog fram kameran och klickade några bilder, sen några till…vi fortsatte gå, Plötsligt såg vi äntligen ån som flöt längs stigen men en bit nedanför oss. Så fint. Humöret började vända. Fler träd, flera klick och sen så hade allt vänt och resten av tiden hade vi det jättemysigt tillsammans där i i skogen. Efter vi gått en stund längs vägen och sett ån flyta fram och skogen ändra karaktär så kom vi återigen ner till havet. Där, högt uppe på en sanddyna, satte vi oss med vår fikakorg och drack kaffe och åt våra ostfrallor. Jättehärligt!
Min poäng? Att vara ute i naturen är bra för själen, man mår bra. Så även om man inte mår bra, är trött eller vad det nu kan vara, så mår man bra av att vara ute. Se på den vackra, otroliga naturen. Njuta av tystnaden eller av naturens ljud. Så känner i alla fall jag det.Hur känner du det?
Haverdals naturreservat, Halmstad

Haverdals naturreservat

 

Haverdal

 

Haverdal skog

 

Haverdal


Hoppas ni har en fin vecka ❤

Kramar
2 svar till “Haverdals naturreservat – slingrande träd, sand och hav“

  1. Jaa jag tyckte också det!:)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.