Dadelkladdkaka

Måste bara tipsa om ett recept jag hittade för ett tag sedan inne på det gröna skafferiet! Har ju länge hållt på att baka ganska ofta, men på senare år har jag försökt skära ner på vårt kakätande…(vi åt alltså något gott till kaffet varje dag tidigare!) Det har verkligen gått över förväntan, bra alltså, men kände att jag saknar baka och ha något gott att slänga ihop om man vill lyxa till det lite… Så…jag började söka efter lite nya recept att prova, lite nyttigare varianter…Låter tråkigt, men jag måste erkänna att det har varit över förväntan! Och känslan av att baka en “kaka” som nästan är nyttig är rätt härlig! Roligt att lära sig nya vägar att gå och att prova nya saker.

Ok, den smakar kanske inte riktigt som en vanlig kladdkaka…den är inte lika söt..(inte min i alla fall) men personligen tycker jag nog nästan den här är bättre! (Men smaken är ju olika)

Den här innehåller inget mjöl utan istället använder man solroskärnor och kokosflingor (mmmm…älskar kokos!!). Istället för vanligt socker använde jag dadlar och honung (receptet säger kokossocker man jag använde ca 2 msk honung i stället).
Jättelätt att göra!  Mums!

Dadelkladdkaka

Receptet hittar ni HÄR. Lycka till! 🙂

/ Pia

Håll dig uppdaterad

Skriv upp dig så får du notifieringar när jag postar nya inlägg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Copyright © 2020 Simply Papaya Photography · Theme by 17th Avenue

Copyright © 2020 · Ivy & LaneGenesis Framework · WordPress · Log in